Ihlamur ve Adaçayı Tüketilmelidir

Boğaz bölgesinde meydana gelen tahrişi giderebilmek için ilk akla gelen bitkilerden biridir ıhlamur ve adaçayı. Boğaz ağrısı söz konusu olduğunda ıhlamur ve adaçayı tüketimi etkili olacaktır. Bunun dışında ekinezya bitkisi de bağışıklık sistemini güçlendirmekte ve vücudun enfeksiyonlara karşı direncini artırmaktadır. Bu bitkilerle hazırlanmış olan bitki çayları ile iyileşme süreci hızlandırılabilir.

Bol Bol Ilık Su İçilmelidir

Bu sağlık problemi söz konusu olduğunda sıvı tüketimi mümkün olduğunca artırılmalıdır. Bol miktarda sıvı tüketmek vücudun ve solunum yollarının nemli kalmasına yardımcı olacaktır. Böylece ağız kuruluğu önlenecek, boğaz bölgesinin tahriş olmasının önüne geçilecektir. Mukus var ise daha kolay çözünmesi sağlanacaktır. Gün içerisinde en az 1,5 ila 2 litre sü tüketilmesi uzmanlar tarafından da önerilmektedir. Oda sıcaklığında tüketilmesi gerekmektedir. Buzdolabında soğutulmuş suyun tüketimi boğazda tahriş oluşmasına neden olabilmektedir.

Sigara ve Sigara Dumanından Uzak Durulmalıdır

Kirli havadan, sigara içilen ortamlardan uzak durulmalıdır. Bu ortamlar boğazın tahriş olmasına neden olabilmektedir. Sigara içiyor olmak solunum yollarının tahriş olması ile birlikte vücudu dış etkenlere karşı da savunmasız bırakacaktır. Sadece sigara içmek bile enfeksiyon olmasa da boğazda ağrı, öksürük ve tahriş oluşmasına sebep olacaktır. Sigaranın haricinde pipo, puro, nargile içmek ve dumanına maruz kalmak sonucunda solunum yollarında tahrişe neden olacak ve iyileşmenin gecikmesine neden olacaktır. Bu nedenle sigara ve diğer tütün ürünlerinin içilmesinden ve dumanına maruz kalmaktan kaçınımalıdır.

Kaloriferlerin Üzerine Bir Kap Su Konulmalıdır

Gece uyunan ortamların nemden uzak kuru olmaması gerekmektedir. Kalorifer peteğine havlu koyarak ya da sobalı ortamlarda üzerine çaydanlık koyarak bu durumun önüne geçilebilir ve ortamın nemli olması sağlanabilir.

Rahatsızlık Bir Haftadan Fazla Sürede Geçmediyse Doktora Gidilmelidir

Boğaz ağrısı beraberinde ateş, halsizlik, şiddetli öksürük, yaygın bir vücut ağrısı ve sarı ya da yeşil renkte balgam problemlerini de getirebilmektedir. Bu semptomlar bir haftadan daha uzun süre içerisinde son bulmadı ise ve boğaz ağrısı da devam ediyor ise mutlaka bir Kulak Burun Boğaz (KBB) hekimine muayene olunmalıdır ve doktorun öngördüğü ilaç tedavisi uygulanmalıdır.

Boğaz Ağrıları İçin Diğer Alınacak Önlemler Nelerdir?