Ramazan Ayı’nın 27. gününe geldik yani artık sonlarına yaklaştık. Biz de iftar menülerimizin sonlarına yaklaştık. Sizin için hazırladığımız menülerimizde mümkün olduğunca farklı yemek tarifleri seçmeye çalıştık. Bugün yine farklı bir iftar menüsü ve tarifleri ile size fikir veriyor olacağız. Bugünün ilk yemeği Oğmaç çorbası tarifi olacak. Çorbayı ana yemek olarak teriyaki soslu çökertme kebabı tarifi izleyecek. Kebabın yanında servis tabağına ne yakışır sizce? Tabiki pilav. Biz de pilav olarak meyhane pilavı tarifini sizinle paylaşmayı tercih ettik iftar menümüzde. Salata olmazsa olmaz tabiki. Roka salatası tarifi ile leziz bir salata yapıyor olacağız. Son olarak ise tatlımız olacak. Şerbetli tatlılardan kalburabastı tatlısı tarifi yer alacak menümüzde.
Yaz aylarında soğuk içerseniz serinletir, kış aylarında sıcak içerseniz içinizi ısırtır. Hem doyurucu, hem besleyici olan oğmaç çorbasını iftarda tüketebileceğiniz gibi, sahurda çorba içmeyi sevenler için sahur yemeği de olabilir. Oğmaç çorbası bazı yörelerde ovmaç olarak da geçmektedir. Tarifimiz altı kişilik malzemeler içermektedir. hazırlama ve pişirme süresi ise yaklaşık bir saati bulmaktadır. Bu leziz çorbayı denemek için sizi mutfağa alalım. Oğmaç çorbası tarifi için linki ziyaret edebilirsiniz.
Geleneksel tatları birçoğunuz eminiz koşulsuz seviyor ve yerinde yiyebilmek için üşenmeden şehir bile değiştiriyorsunuzdur. Peki geleneksel lezzeti kendi mutfağınızda pişirmeye ne dersiniz? İftar menülerimizde yöresel lezzetlere yer vermiştik. Ancak bugünkü yemeğimiz hem yöresel hem de dünya mutfağından esintiler içeriyor. Ege mutfağının en leziz yemeklerinden olan çökertme kebabı ile Çin mutfağının dünyaya yayılmış olan özel sosu teriyaki sosunu birleştiriyoruz ve ortaya teriyaki soslu çökertme kebabı çıkıyor. Üzerine bir de çeri domates ve parmesan peyniri ekleniyor. Sonrasında yemeyip yanında yatılıyor. Tarifimiz iki kişilik teriyaki soslu çökertme kebabı hazırlamanızı sağlayacak. Hazırlama süresi ise marinasyon süresi hariç oldukça kısa. Yaklaşık 30 dakika içinde yemeğiniz önünüzde diyebiliriz. Bu eşsiz lezzetle tanışabilmek adına Teriyaki soslu çökertme kebabı tarifi için linki tıklayabilirsiniz.
Pilavsız etli ana yemek öksüz kalmış sayılmaz mı? Peki biz hangi etli yemeği pilavsız bıraktık? Elbette teriyaki soslu çökertme kebabının yanına da pilav eklemesek olmazdı. Ancak bu sefer bulgurdan yapılan enfes lezzetin, meyhane pilavının tarifini sizinle paylaşıyor olacağız. Diyetisyenlerimizin de sürekli söylediği şey bulgurun beyaz pirinçten daha sağlıklı olduğudur. Sebzelerle hem lezzeti hem de faydaları zenginleşen meyhane pilavını kullanacağımız malzemeler ile dört kişilik hazırlıyor olacağız. Kalabalık misafirleriniz için malzemelerin miktarını artırmanız mümkün olmaktadır. Yaklaşık 40 dakikada hazırlayabileceğiniz ve servis edebileceğiniz Meyhane pilavı tarifi için linki ziyaret edebilirsiniz.
Roka daha çok balık yemeklerinin yanına iyi gider dediğinizi duyuyoruz ancak neden et yemeklerinin yanında da tercih edilmesin ki değil mi? Rokanın kullanım alanı oldukça geniş. İster servis tabaklarında süsleme amaçlı ister sandviçler için de renk katıcı ve lezzet katıcı olarak çıkmaktadır karşımıza. Nerede kullanılırsa kullanılsın vitamin ve minerallerinden faydalanmak mümkün olmaktadır. Biz de vitamin ve minerallerinden sonuna kadar faydalanacağımız bir tarif paylaşıyor olacağız sisiznle. Üstelik balzemik sirkesinin ve zeytinyağının katkıları da salatamızı oldukça lezzetli yapmaya yetiyor. Çeri domatesleri ile renkleniyor. Üzerine bir de dolmalık fıstıklar serpiştirildi mi tadına doyulmuyor. Tarifimizdeki malzemeler bir kişilik roka salatası yapmanızı sağlayacaktır. Siz iftar sofranızdaki konuklarınızın sayısına göre miktarlarını artırabilirsiniz. Roka salatası tarifi için linki ziyaret edebilirsiniz.
Anadolu ve Türk mutfağının en çok tercih edilen şerbetli tatlılarından birine yer verdik bugünün iftar menüsünde. Adını şeklini de aldığı kalburdan almış olan kalburabastı tatlısının tarifini paylaşıyor olacağız sizinle. Ramazan Ayı’nda iftar menülerinde rahatlıkla ikram edileceği gibi bayramlarda da baklavaya alternatif olarak da düşünülebilir. Adının kalburdan alıyor dedik ancak herkesin evinde kalbur olmayabiliyor. Bu nedenle kalburu olmayanlara alternatif olarak her evde istisnasız bulunan rendeyi tavsiye edebiliriz. Tarifimizde yer alan malzemelerden yirmi adet kalburabastı çıkmaktadır. Bu da yaklaşık bir tepsi yapmaktadır. Kalabalık misafirleriniz için bu miktarları artırabilirsiniz. Tatlımızın hazırlama süresi yaklaşık yarım saat kadar sürerken pişme süresi ise 45 dakikayı bulabilmektedir. Kalburabastı tatlısı tarifini sofralarınıza taşıyabilmek için linki ziyaret edebilirsiniz.
*Yorumlara cevap verebilmek için hesabınızın olması gerekmektedir. Buraya tıklayarak hesap oluşturabilirsiniz.