Gribe Ne iyi Gelir? 7 Öneri

Kış aylarının kabusu olan grip ve nezle gibi hastalıklar bağışıklık sisteminizin zayıflaması ile gün yüzüne çıkıyor. Bağışıklık sisteminiz zayıfladığında vücut savunmasız kalır ve hastalık oluşur. Bunu önleyebilmek ise sağlıklı beslenmeden geçer. Bununla birlikte özellikle grip ve nezle gibi semptomlara karşı vücudunuzu koruyabilmeniz için bazı besinleri tüketmeniz gerekebilir. Tüketmenizi önerdiğimiz bu besinler yardımıyla hem vücudunuzu korumaya alıyor olacaksınız hem de eğer hastalık oluştuysa iyileşme sürecini hızlandırıyor olacaksınız. Gribe Ne iyi Gelir sorusuna cevap olarak önerdiğimiz bu besinlerin bazılarını eminiz ki siz de biliyorsunuz ancak grip tedavisinde kullanıldığına dair ilk defa duyacağınız besin maddeleri de olacak. Şimdi birlikte bu besin maddelerine göz atalım:

Zencefil

Dünya genelinde bilinen en eski ve en doğal tedavi bitkilerinden biridir zencefil. Yaklaşık 2000 yıldan beri alternatif tıpta kullanılan zencefil soğuk algınlığı tedavisinin yanı sıra mide bulantısını geçirmek için de tercih ediliyor. Limonlu, zencefilli ve ballı çay soğuk algınlığının etkilerini azaltmak için en çok tercih edilen bitki çaylarının arasında geliyor.

61

Sardalya Balığı

Sardalya balığı Omega-3 yağ asitleri içermekte ve bu da bağışıklık sistemini güçlenmesine yardımcı olmaktadır. Omega 3 gibi zengin yağlar enfeksiyonlara özellik ve Kalp hastalıklarına karşı vücudu korumakta ve güçlendirmektedir. Bir porsiyon somonda 840 gram Omega 3 yağ asidi bulunurken sardalya balığında ki Omega 3 yağ asidi miktarı 1259 miligram olmaktadır. Konserve ton balığında ise bu miktar sadece 196 miligramdır. BPA içermeyen 1 kutu konserve sardalya 13 gram protein, 120 kalori, D vitamini ve kalsiyum içermektedir.

 izgara-sardalya-tarifi

Sarı Biberorange-california-wonder-bell-pepper

Hasta olduğunuzda ilk aklımıza gelen C vitamini içeren besinler tüketmek oluyor değil mi? 1 adet orta boy sarı biber günlük C vitamini ihtiyacınızın tamamını karşılamaya yeterli olmaktadır. C vitamini soğuk algınlığı ve grip semptomlarının azalmasında en büyük yardımcıdır. Bu noktada düzenli olarak C vitamini tüketmeniz gerekmektedir. Düzenli tüketilen C vitamini bağışıklık sistemini güçlendiriyor olacaktır. Sigara içenlerin, çocukların, sporcuların ve özellikle yaşlıların günlük C vitamini tüketmesin de büyük fayda vardır.

Mantar

Selenyum, E vitamini ve antioksidan açısından zengin olan mantarlar bağışıklık sistemini kuvvetlendirecek önemli yiyeceklerden biridir. Mantarların anti-viral etkisi ile vücudun enfeksiyonla savaşan hücreleri güçlenmektedir. Selenyum, grip semptomlarının azalmasına yardımcı olurken mantarın içeriğindeki tiyamin ve niyasin maddeleri de bağışıklık sisteminin güçlenmesinde yardımcıdır. Özellikle şitaki mantarı bağışıklık sisteminin güçlenmesinde lezzetli bir mantar çeşidi olarak gösterilmektedir.
 mantar

Alkollü İçecekler

 Alkollü içeceklerin tüketimi hastalık aşamasında değil de daha çok hastalığın başındayken tüketilmesi halinde soğuk algınlığı semptomlarının azalmasında etkili olabiliyor. Ancak hastalığın ilerleyen aşamalarında tüketilmesi halinde yarardan çok zararı olabiliyor. Hastalık aşamasında alkollü içeceklerin tüketilmesi ile vücuttaki su miktarını azaltacağı için zararlı olabilmektedir.

Tavuk Suyu Çorbası

Halk arasında hasta çorbası olarak bilinen, soğuk algınlığı ve grip gibi semptomların giderilmesi için kullanılan oldukça faydalı besinlerden biridir tavuk suyu çorba. Tavuk suyunda enfeksiyonları giderici bir özellik bulunmaktadır. Hasta olduğunuz zaman hareket eden vücudunuzdaki beyaz kan hücreleri, tavuk suyunun içindeki bu maddeler sayesinde hareket edemiyor ve böylece iyileşme süreci hızlanıyor. Ayrıca sıcak içilmesi sayesinde de üst solunum yollarının açılmasına yardımcı oluyor.

terbiyeli-tavuk-suyu-corba

Tavuk Suyu Çorbası Tarifi

Malzemeler:

  • Bir adet tavuk göğsü
  • Bir adet tavuk but
  • İki baş kuru soğan
  • İki yemek kaşığı un
  • Üç diş sarımsak
  • İki yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Hazırlanışı:

Tavuk butunun derisi çıkartılır. But, tavuk göğsü ve iki baş soğan bir tencerede haşlanır. Haşlanmış olan etler tencereden alınır ve küçük küçük doğranır. Tereyağı ve un başka bir tencerede unun kokusu kaybolana kadar kavrulur. Tavuk etleri haşlanan suya yaklaşık iki litre olacak şekilde kaynar su ilave edilir. Bu su kavrulmuş olan unun üzerine azar azar ve karıştırılarak dökülür. Daha sonra sarımsaklar dövülür ve doğranmış etlerle birlikte suyun içerisine eklenir. Tavuk haşlanırken tuz ilave edildiyse kontrollü olarak tuz eklenir. Kaynadıktan sonra sonra yaklaşık on dakika kadar kısık ateşte karıştırılarak kaynama işlemine devam edilir. Sıcak servis edilir. Limonla tüketilmesi tedavinize yardımcı olur. Servis edilirken üzerine karabiber de ilave edilebilir.

Turunçgiller

Mandalina, portakal ve greyfurt gibi turunçgiller tüketildiğinde içeriğindeki zengin C vitamini bağışıklık sisteminizi koruyan meyvelerin başında gelmektedir. Turunçgillerin kabuğunda bulunan limonen isimli madde bronşit tedavisinde faydalı olduğu gibi kanserle mücadele de ve kilo vermede de kullanılabiliyor. Turunçgillerin suyunu sıktığınızda içmeden mutlaka kabuklarını da ilave edin.

 

Zencefil

Dünya genelinde bilinen en eski ve en doğal tedavi bitkilerinden biridir zencefil. Yaklaşık 2000 yıldan beri alternatif tıpta kullanılan zencefil soğuk algınlığı tedavisinin yanı sıra mide bulantısını geçirmek için de tercih ediliyor. Limonlu, zencefilli ve ballı çay soğuk algınlığının etkilerini azaltmak için en çok tercih edilen bitki çaylarının arasında geliyor.

61

Kaydet

Soru - Cevap

Leave a Reply

*Yorumlara cevap verebilmek için hesabınızın olması gerekmektedir. Buraya tıklayarak hesap oluşturabilirsiniz.